13 en 14 april 2024 Polen weekend

Voor Historamawereld genoeg redenen om het verhaal van de Polen opnieuw voor het voetlicht te brengen.

Hoe zit het evenement eruit? In het museum komen banieren te staan waarop de lotgevallen van de Poolse bevrijders staan vermeld. Zo kunnen bezoekers zich een beeld vormen over de geschiedenis van de Polen in de Tweede Wereldoorlog. In de nieuwe ruimte van het museum komen Poolse uniformen in een vitrine, alsook schaalmodellen van door de Polen gebruikte voertuigen.

Op vrijdagavond wordt een film vertoond over de opstand in Warschau, 1944. Als mensen geïnteresseerd zijn om de film te zien, dan graag aanmelden bij Rob Mutschler via email: rob@historamawereld.nl. Het aantal zitplaatsen is namelijk beperkt. De toegangsprijs is EUR 7,50. Koffie en thee zijn gratis.

De zaterdag en de zondag zullen er lezingen worden gehouden over de Poolse bevrijders.


Een club Poolse re-enectors zal ook aanwezig zijn, uiteraard gekleed in Poolse uniformen en met Poolse uitrusting.


Daarnaast staan voertuigen uit de 2e Wereldoorlog opgesteld en is een publiekstrekker aanwezig in de vorm van een Heuse Sherman Firefly, in perfecte conditie.


Komt dat zien en het is natuurlijk een goede gelegenheid om ook het museum zelf te komen bekijken


Het Poolse weekend zal worden gehouden in het weekend van 13 en 14 april, Sonseweg 39 in Best. De toegang tot museum Historamawereld is gratis. Aansluitend is een bezoek aan museum Bevrijdende Vleugels zeker aan te raden.